Bashkëpunimi Shqipëri – Kinë, 1000 biznesmenë kinezë në Shqipëri, që nga 2012-ta, Nertila Doko/SCAN, 12/05/2017

Bashkëpunimi Shqipëri – Kinë, 1000 biznesmenë kinezë në Shqipëri, që nga 2012-ta, Nertila Doko/SCAN, 12/05/2017

Artikuj
Bashkëpunimi Shqipëri – Kinë, 1000 biznesmenë kinezë në Shqipëri, që nga 2012-ta, Nertila Doko/SCAN, 12/05/2017 Në vitin 2017 sipas Ministrisë së Zhvillimit Ekonomik, pritet të zhvillohet sesioni i 9-të i Komisionit të Përbashkët Shqipëri-Kinë “Për bashkëpunimin ekonomik”.  Në vitet e fundit, vihet re një interesim i biznesit kinez për vendin tonë. Sipas të dhënave të regjistrit tregtar numri i ndërmarrjeve kineze apo të përbashkëta në Shqipëri është 115.  Nga viti 2012 deri më sot, rreth 100 delegacione biznesit dhe më shumë se 1000 biznesmenë kinezë kanë vizituar Shqipërinë. Vizitat kanë qenë kryesisht për të parë mundësitë konkrete për investime, tregti, projekte apo mundësi të tjera për investime dhe bashkëpunim me Shqipërinë. Në fokus të tyre janë projektet në fushën e energjetikës, infrastrukturës, portet, minierat, në fushën e akuakulturës, ndërmarrjet e…
Read More
Energji nga era, zonat e preferuara Shëngjini dhe Karaburuni, Top Channel, 11 May 2017

Energji nga era, zonat e preferuara Shëngjini dhe Karaburuni, Top Channel, 11 May 2017

* Me kryesore, Artikuj
Energji nga era, zonat e preferuara Shëngjini dhe Karaburuni, Top Channel, 11 May 2017 Tepelena do të jetë parku i parë eolik në Shqipëri që do të prodhojë energji nga era me një kapacitet 13 megavat. Por qeveria synon të nxisë më shumë investime të tilla, që zbusin varësinë nga burimet hidrike dhe paralelisht me këtë ulin humbjet në rrjet pasi delokalizojnë prodhimin e energjisë nga veriu, që është aktualisht në drejtim të jugut. “Bastionet e erës ndodhen këtu afër Shëngjinit, ndodhen në bregdetin shqiptar, ndodhen sidomos në Karaburun, që është zona më fizibël për të vendosur sisteme eolikë”, deklaron Gjergj Simaku, nga Ministria e Energjitikës. Ndryshe nga energjia e erës, për energjinë nga dielli harta është e pakufizuar. “Shqipëria rrihet nga dielli për shumë ditë gjatë vitit dhe ka…
Read More