Fond për fasadat dhe termoizolimin e pallateve, Top Channel, 05/05/2017

Fond për fasadat dhe termoizolimin e pallateve, Top Channel, 05/05/2017

Informim
Fond për fasadat dhe termoizolimin e pallateve, Top Channel, 05/05/2017 Rregullimi i fasadave dhe termoizolimi i pallateve është një prej projekteve më të reja të Bashkisë së Tiranës, e cila ka planifikuar edhe një fond për këtë. "Bashkia e Tiranës do të çelë më 15 maj një fond, ku mund të aplikojnë të gjitha asambletë e pallateve që duan të ndërhyrjnë në fasadat termike të pallateve. Pra, synimi është pallate të disiplinuara, por edhe për një termoizolim më të mirë për efiçiencën e energjisë", thotë Admir Abria, drejtor për Marrëdhëniet me Komunitetin në Bashkinë e Tiranës. Po a mund të aplikojnë të gjithë banorët që interesohen që fasada e pallatit të tyre të jetë më estetike? "Aplikantë në projekt janë të gjitha njësitë e banimit. Pra nëse kemi një asamble…
Read More
Çmimi i energjisë, biznesi kërkon uljen, Gazeta Dita, 04.05.2017

Çmimi i energjisë, biznesi kërkon uljen, Gazeta Dita, 04.05.2017

Aktivitetet, Artikuj, Informim, Përfaqësim, Publikime
Çmimi i energjisë, biznesi kërkon uljen, Gazeta Dita, 04.05.2017 Përfaqësues të biznesit kundërshtojnë çmimin aktual të energjisë dhe kërkojnë rishikimin e tij nga Enti Rregullator i Energjisë. Nga tarifa më e lartë se kostoja për bizneset, subvencionohet çmimi nën koston, me të cilin u shitet energjia konsumatorëve familjarë. “Që të ndizet ai poçi atje bën 7 lekë, fatura kushton 7 lekë, duhet të paguajmë 14 lekë për energjinë, kur një konsumator duhet të paguajë energjinë paguan edhe tatim fitimin edhe fitimin e kompanisë, këto nuk janë kosto, ligji i kontabilitetit nuk i njeh si kosto, edhe këtu ka një mundësi të uljes së çmimit”, tha Andrea Xhavara, Dhoma e Tregtisë dhe Industrisë Durrës. Përfaqësues të biznesit furnizues të energjisë garantojnë biznesin konsumator se dalja në treg të lirë do të…
Read More