Hidrocentralet e reja – Gjashtë kërkesa të reja në MEI për qarkun e Elbasanit, Nertila Maho/SCAN, 14/04/2017

Hidrocentralet e reja – Gjashtë kërkesa të reja në MEI për qarkun e Elbasanit, Nertila Maho/SCAN, 14/04/2017

Informim
Hidrocentralet e reja – Gjashtë kërkesa të reja në MEI për qarkun e Elbasanit, Nertila Maho/SCAN, 14/04/2017 Gjashtë kërkesa të reja për hidrocentrale deri në 2 megavat kanë mbërritur në Ministrinë e Energjisë dhe Industrisë. Për të paktën katër prej tyre interesi vjen nga një kompani e vetme. Por cilët janë hidrocentralet e propozuar dhe ku do të ndërtohen. Kompania “DON – UCD” sh.p.k. ka aplikuar për hidrocentralet Yldon 1, 2,3 dhe 4 që do të ngrihen mbi në përroin e Vërçës, degë e lumit Devoll, Bashkia Gramsh, Qarku Elbasan. Një tjetër hidrocentral është propozuar nga bashkimi i përkohshëm i shoqërive “AON ENERGY” SH.P.K. DHE “EL-BU 2009” SH.P.K. për ndërtimin e hidrocentralit “KOTKA” në lumin e Tomorricës, Bashkia Gramsh, Qarku Elbasan. E fundit është kompania “F.Z Construction sh.p.k  për hidrocntralin…
Read More
ERE kërkesë Kuvendit: Amendoni ligjin, na është cenuar pavarësia, Revista Monitor, 17/04/2017

ERE kërkesë Kuvendit: Amendoni ligjin, na është cenuar pavarësia, Revista Monitor, 17/04/2017

Informim
Enti Rregullator i Energjisë i është drejtuar Kuvendit me një kërkesë për amendime ligjore që synojnë rritjen e pavarësisë së institucionit dhe rritjen e kapaciteteve profesionale. “Domosdoshmëria e rishikimit nga Parlamenti për statusin  dhe pavarësinë e ERE-s. Për respektimin e direktivës së BE lidhur me një Ent Rregullator të Pavarur është e nevojshme dhe e domosdoshme miratimi nga Kuvendi i dy amendimeve, të cilat do të ndikonin në punën tonë në mënyrë cilësore” cilëson ERE në kërkesën ndaj Kuvendit. Të dy këto amendime janë paraqitur nga një grup deputetësh te të gjithë krahëve politikë, që në muajin Prill të vitit 2015, janë diskutuar në Komisionet Parlamentare, janë diskutuar në seancë  Parlamentare, dhe mbetet vetëm për tu votuar në Parlament. “Këtë e kërkojmë sepse miratimi i këtyre dy amendimeve nga Kuvendi…
Read More