Investimet e huaja direkte, Beqiri: 1 mld euro, nivel rekord, konfirmohet trendi rritës, Tv Scan, 02/04/2017

Investimet e huaja direkte, Beqiri: 1 mld euro, nivel rekord, konfirmohet trendi rritës, Tv Scan, 02/04/2017

Artikuj, Informim
Investimet e huaja direkte në katër vitet e fundit në vendin tonë kanë arritur në nivelin 983 milionë eurove, apo 10.5 % më shumë se një vit më pare, të dhëna që konfirmohen edhe nga Banka e Shqipërisë. Drejtori ekzekutiv i Agjencisë Shqiptare të Investimeve,  AIDA, Genti Beqiri, ka komentuar këto të dhëna, duke u shprehur se ato konfirmojnë trendin rritës të parave të injektuara në ekonomi në formën e investimeve të huaja direkte që kanë sjellë rritje të kërkesës së brendshme dhe rritje të punësimit. Në një njoftim për media, Beqiri shprehet se “Në 1 janar 2016 hyri në fuqi ligji për investimet strategjike si një përpjekje dhe provë kontrete e vullnetit dhe vizionit të qeverisë jo vetëm për të krijuar gjithë mbrojtjen e nevojshme juridike për investitorët, por edhe…
Read More
Ndodh për herë të parë/Energjia, “lokomotiva” e zhvillimit ekonomik në 2016-n, Gazeta Tema, 3 Prill, 2017

Ndodh për herë të parë/Energjia, “lokomotiva” e zhvillimit ekonomik në 2016-n, Gazeta Tema, 3 Prill, 2017

Artikuj, Informim
INSTAT publikoi sot të dhënat për rritjen ekonomike të vitit 2016-s, e cila tejkaloi pritshmëritë, duke u konfirmuar në nivelin e 3,46%. Megjithatë, ajo që bie në sy është se gjatë vitit të lënë pas, vërehet një ndryshim në strukturën e sektorëve më dinamikë të ekonomisë shqiptare. Ndërsa turizmi, shërbimet dhe ndërtimi kanë njohur rritje, për herë të parë një tjetër sektor, ai i energjisë elektrike, ka pasur një impakt vendimtar në përshpejtimin me 6,5 pikë përqindje të rritjes ekonomike, krahasuar me 2015-n. Sektori energjetik, kontributi i të cilit ka qenë zakonisht negativ, është shndërruar në një motor të rritjes ekonomike, duke shënuar një rritje prej 30% gjatë 12 muajve të fundit. Përsa i përket tremujorit të fundit të 2016-s, rritja është edhe më spektakolare, prej 62%. Konsolidimi i reformës…
Read More