Konferenca e EITI Albania, transparencë për investitorët e huaj, nga Energjia.al 26.12.2017

Konferenca e EITI Albania, transparencë për investitorët e huaj, nga Energjia.al 26.12.2017

Informim
Konferenca e EITI Albania, transparencë për investitorët e huaj, nga Energjia.al 26.12.2017 Ministria e Infrastrukturës dhe Energjisë në bashkëpunim me Nismën për Transparencë në Industrinë Nxjerrëse(EITI) organizuan konferencën me temë “Taksat dhe kuadri ligjor i industrive nxjerrëse – rasti i Shqipërisë dhe praktikat më të mira ndërkombëtare”. Në këtë konferencë ishin të pranishëm Zëvendësministri i Infrastrukturës dhe Energjisë z.Enis Aliko, Drejtori i Sekretariatit Kombëtar Shqiptar të Iniciativës Globale për Transparencë në Industrinë Nxjerrëse z. Ardit Kamberi, Drejtoresha e Bankës Botërore në Tiranë znj. Maryam Salim, si dhe z.Ervin Mete Drejtor Kabineti i Ministrisë së Financave dhe Ekonomisë. EITI është një koalicion i përbërë nga 51 vende, që synon optimizimin e shfrytëzimit të Burimeve Natyrore (Minerare, Hidrokarbure dhe Hidroenergjetike) dhe ka për qëllim promovimin e transparencës për të parandaluar korrupsionin, t’i sigurojë…
Read More
PV-te nga Zhvillimi i Politikave Publike drejt Vënies ne Praktike, Dr. Lorenc Gordani

PV-te nga Zhvillimi i Politikave Publike drejt Vënies ne Praktike, Dr. Lorenc Gordani

Aktivitetet, Hulumtimet
Teknologjitë Fotovoltaike nga Zhvillimi i Politikave Publike drejt Vënies ne Praktike, Dr. Lorenc Gordani, 13 Dhjetor 2017 [huge_it_slider id="15"] Energjia elektrike si një mall i shpërndare në rrjet është një commodity vlera e të cilit lidhet kryesisht me vendin dhe kohen ne te cilin disponohet. Në këtë kuptim, Shqipëria ka një potenciale te rëndësishme në energji të rinovueshme, të mire shpërndara ne te gjithë territorin sidomos për sa i përket burimeve fotovoltaike, shumë më lart se mesatarja e çdo vendi tjetër evropian. Në të njëjtën kohë, pavarësisht çmimeve te ulëta në tregjet afatgjata të rajonit prej 35-40 Euro/MWh, ne varësi te ndryshimeve me periudhave pak më të thata ose të ftohta të vitit, asistojmë ne luhatje te forta në tregun spot, duke kaluar midis vlerave te 100-200 Euro/MWh. Ne ketë…
Read More
Tryezë diskutimi me përfaqësues të Këshillit Bashkiak dhe ekspertë të fushës, 1 Dhjetor 2017

Tryezë diskutimi me përfaqësues të Këshillit Bashkiak dhe ekspertë të fushës, 1 Dhjetor 2017

Aktivitetet, Hulumtimet, Informim
Tryezë diskutimi me përfaqësues të Bashkisë Tiranë, Këshillit Bashkiak dhe ekspertë të fushës, Tiranë, 1 dhjetor 2017 U zhvillua ditën e premte takimi me temë “Efiçenca energjetike në qytetin  e Tiranës” me përfaqësues të Bashkisë Tiranë, Këshillit Bashkiak, si dhe ekspertë të fushës. Pjesëmarrësit u njohën me të dhënat paraprake të studimit të realizuar nga EcoAlbania dhe Qendra EDEN mbi “varfërinë energjetike” dhe performancën e energjisë në qytetin e Tiranës, si dhe u bënë pjesë e diskutimit mbi mënyrat e interpretimit të këtyre të dhënave dhe hapave konkret që mund të ndërmerren për të adresuar problematikat e ngritura. Përfaqësues të Këshillit Bashkiak shprehën interesin për të marrë informacion më të detajuar mbi studimin si dhe shprehën angazhimin për të ndërmarrë politika për lehtësimin e taksave të ndërtuesve që do të…
Read More
Hapja e tregut thelbësore për rritjen e përdorimit te teknologjive alternative, Dr. Lorenc Gordani

Hapja e tregut thelbësore për rritjen e përdorimit te teknologjive alternative, Dr. Lorenc Gordani

* Me kryesore, Aktivitetet, Hulumtimet, Përfaqësim
Hapja e tregut kusht thelbësor për rritjen e përdorimit te teknologjive alternative, Dr. Lorenc Gordani, 23 Nëntor 2017 Energjia elektrike si një mall i shpërndare në rrjet është një commodity vlera e të cilit lidhet kryesisht me vendin dhe kohen ne te cilin disponohet. Në këtë kuptim, Shqipëria ka një potenciale te rëndësishme të energjisë së rinovueshme, të mire shpërndare ne te gjithë territorin midis burimeve te ndryshme kryesisht hidroelektrike dhe fotovoltaike, shumë më lart se mesatarja e çdo vendi tjetër evropian. Në të njëjtën kohë, varësisht nga mbështetja ne vazhdimësi e burimeve me tradicionale, çmimet referente në tregjet afatgjata të rajonit tashmë arrijnë nivelet me te ulëta historike prej 35-40 Euro/MWh. Çmime vërtet te ulëta qe pikërisht ne varësi te ndryshimeve me periudhave pak më të thata ose të…
Read More
EuroElektra merre pjese ne Energy Expo & Forumin e pare ne Tirane midis datave 14-16 Nëntor 2017

EuroElektra merre pjese ne Energy Expo & Forumin e pare ne Tirane midis datave 14-16 Nëntor 2017

* Me kryesore, Aktivitetet, Informim, Përfaqësim
EuroElektra merre pjese ne Energy Expo & Forumin e pare midis datave 14-16 Nëntor 2017 [huge_it_slider id="10"] Çelen punimet e expo-forumit te parë "Energy Expo & Forum 2017", Tirane. Aktivitet qe duke filluar nga dita e sotme, 14 nëntor e deri më 16 nëntor, do te mbahet ne Expocity Albania në bashkëpunim me Ministrinë e Infrastruktures dhe Energjise dhe Bashkine e Tiranës dhe me mbështetjen e përgjithshme te EuroElektra Sh.p.k. dhe Gazesjellesi TAP - Shqipëri. Energy Expo & Forum 2017 për tre dite radhazi, synon te ekspozoj dhe prezantoj çdo hallke, ide dhe mbështetje, mbi furnizimin, teknologjinë, transmetimin, sistemet, pajisjet, shërbimet, konsulencen, projektet, ekonominë dhe financimin ne fushën e energjisë. Ne ketë forum EuroElektra Sh.p.k si një nga kompanitë distributore lider te markave ndërkombëtare në sektorin elektrik është prezentë me një nga stendat me…
Read More
EuroElektra afron 200 Free ticket për ne Energy Expo & Forum 2017, me 14-16 Nëntor, Tirane!

EuroElektra afron 200 Free ticket për ne Energy Expo & Forum 2017, me 14-16 Nëntor, Tirane!

Aktivitetet, Hulumtimet, Përfaqësim
200 Free ticket nga EuroElektra për Energy Expo & Forum 2017, me 14-16 Nëntor, Tirane Kompania EuroElektra Sh.p.k. ju fton te merrni pjese ne "Energy Expo & Forum 2017", ne datat 14-16 Nëntor, organizuar ne bashkëpunim me Ministrine e Infrastruktures dhe Energjise dhe Bashkine e Tiranës dhe me mbështetjen e përgjithshme te EuroElektra Sh.p.k. dhe Gazesjellesi TAP - Shqipëri. Ne Energy Expo & Forum 2017 për tre dite radhazi, do te ekspozohen dhe prezantohen çdo hallke, ide dhe mbështetje, mbi furnizimin, teknologjinë, transmetimin, sistemet, pajisjet, shërbimet, konsulencen, projektet, ekonominë dhe financimin ne fushën e energjisë. Ne ketë forum EuroElektra Sh.p.k si një nga kompanitë distributore lider te markave ndërkombëtare në sektorin elektrik do te jete prezente me një nga stendat me te mëdha dhe qendrore. Kompania jone e frymëzuar nga kërkesa e tregut për…
Read More
Ftese ne Energy Expo & Forum 2017, organizuar me mbështetjen e EuroElektra Sh.p.k & Gazsjellësi TAP

Ftese ne Energy Expo & Forum 2017, organizuar me mbështetjen e EuroElektra Sh.p.k & Gazsjellësi TAP

Aktivitetet, Përfaqësim
Expocity Albania ju fton te merrni pjese ne Energy Expo & Forum 2017, organizuar me mbështetjen e EuroElektra Sh.p.k dhe Gazsjellësi TAP Expocity Albania ju fton te merrni pjese ne "Energy Expo & Forum 2017", ne datat 14-16 Nëntor, organizuar ne bashkëpunim me Ministrine e Infrastruktures dhe Energjise dhe Bashkine e Tiranës. Event qe shikon mbështetjen e përgjithshme te EuroElektra Sh.p.k. dhe Gazesjellesi TAP - Shqipëri. Ne ketë event për tre dite radhazi, do te ekspozohen dhe prezantohen çdo hallke, ide dhe mbështetje, mbi furnizimin, teknologjinë, transmetimin, sistemet, pajisjet, shërbimet, konsulencen, projektet, ekonominë dhe financimin ne fushën e energjisë. Ne ketë forum EuroElektra Sh.p.k si një nga kompanitë distributore lider te markave ndërkombëtare në sektorin elektrik do te jete prezentë me një nga stendat me te mëdha dhe qendrore. Kompania jone e frymëzuar nga kërkesa…
Read More
EuroElektra ju fton te merrni pjese ne Energy Expo & Forum 2017, 14-16 Nëntor 2017, Tirane

EuroElektra ju fton te merrni pjese ne Energy Expo & Forum 2017, 14-16 Nëntor 2017, Tirane

Aktivitetet, Hulumtimet, Përfaqësim
EuroElektra ju fton te merrni pjese ne Energy Expo & Forum 2017, 14-16 Nëntor, Tirane Jeni te mirëpritur te na vizitoni dhe merrni kontakte direkt me produktet dhe shërbimet me tona me inovative!!! Në bashkëpunim me Ministrinë e Infrastrukturës dhe Energjisë si edhe Bashkinë Tiranë, ne Expocity Albania do të organizohet më datat 14-16 nëntor Forumi Ekonomik në Tiranë. Ne ketë forum EuroElektra Sh.p.k si një nga kompanitë distributore lider te markave ndërkombëtare në sektorin elektrik do te jete prezente me një nga stendat me te mëdha dhe qendrore. Forumi do të ketë në fokus të veçantë Energjinë e Rinovueshme dhe Eficencën e Energjisë, ku kompania jone e frymëzuar nga kërkesa e tregut për produkte dhe shërbim cilësor do të ofroj më të mirën bazuar në faktorët e barasvlershëm: Produkt…
Read More
Politika energjetike si faktor fuqie dhe rritje ekonomike

Politika energjetike si faktor fuqie dhe rritje ekonomike

* Me kryesore, Aktivitetet, Artikuj, Hulumtimet, Informim, Përfaqësim, Publikime
Politika energjetike si faktor fuqie dhe rritje ekonomike, Dr. Lorenc Gordani, 25 Tetor 2017 [metaslider id="23687"] Sistemi ynë energjetik është në prag të një revolucioni te pashmangshëm! Ndryshimet klimatike imponojnë kufizime gjithnjë e ne rritje ne lidhje me përdorimin e lëndëve djegëse. Por, nëse energjia e bazuar në lëndë fosile ka qenë një motor i fuqishëm i rritjes, tranzicioni aktuale është një mundësi e “arte” për një zhvillim te gjelbër, nëpërmjet modeleve te reja ekonomike bazuar ne burime me efiçiente, orientuar drejt konsumit proaktive, duke ulur emetimet e mbrojtur mjedisit natyror, etj. Përballimi i sfidave të tilla nga autoritetet publike kërkon largpamësi dhe qasje të integruar: asetet e energjisë janë jetëgjatë, gjë që e bën të domosdoshme fillimin ne kohe te dekarbonizimin të sistemeve të energjisë! Mbajtja parasysh e parashikimeve…
Read More
Për cilët sektorë biznesi rekomandohet instalimi i impianteve? Dr. Lorenc Gordani, 20 Tetor 2017

Për cilët sektorë biznesi rekomandohet instalimi i impianteve? Dr. Lorenc Gordani, 20 Tetor 2017

Artikuj, Hulumtimet, Përfaqësim, Publikime
Për cilët sektorë biznesi rekomandohet instalimi i impianteve? Dr. Lorenc Gordani, 20 Tetor 2017 Nëse do te bënim një bilance mbi situatën e deritanishme, kërkesat pranë ministrisë se energjisë, te intensifikuara ne vazhdimësi me daljen e ligjit te ri te BRE-ve, kane arritur ne me shume 300 milionë euro për një fuqi te instaluar mbi 240 MW. Sa me sipër bazuar ne faktin se interesi ne energji diellore nuk është vetëm e së ardhmes por mund te përkthehet direkt në përfitim ekonomik për prodhuesin me një normë kthimi te garantuar midis 15-20% në vit! Kështu jo vetëm bizneset te cilët janë te fokusuar tradicionalisht ne prodhimin nga burimet e tjera por edhe ato qe në çfarëdo mënyre janë te lidhur me sektorin qofte edhe thjeshte si konsumatorë te mëdhenjtë qe…
Read More