Qeveria nxjerr në shitje 30 % të aksioneve në kompaninë Euroteorema për 531 mijë euro, Monitor, 12/04/2017

Qeveria nxjerr në shitje 30 % të aksioneve në kompaninë Euroteorema për 531 mijë euro, Monitor, 12/04/2017

Uncategorised
Drejtoria e Drejtimit të Pronës Publike (DDPP) në Ministrinë e Financave ka nxjerrë në shitje 30 për qind të aksioneve në kompaninë Euroteorema kundrejt vlerës 72,8 milionë lekë ( 531 mijë euro). Kompania ushtron aktivitet ndërtues, transport mallrash brenda dhe jashtë vendit dhe është një nga kompanitë më të mëdha në vend në ndërtimin e autostradave. Ankandi do të zhvillohet me 25 prill në orën 10:00 në ambientet e DDPP-së. Në njoftimin e ankandit thuhet se në këtë kompani me kapital të përbashkët pjesa prej 70 për qind zotërohet nga ortakët jo shtetëror. Për pjesën tjetër që është në pronësi të shtetit Ministri e Financave fton të gjithë personat fizike dhe juridike që janë të interesuar për blerjen e këtyre aksioneve. Të interesuarit duhet të dorëzojnë një kërkesë me shkrim…
Read More
Albania plans investments to mitigate climate change

Albania plans investments to mitigate climate change

* Highlights, Publications, Researches
Albania plans significant investments in the transport sector to mitigate climate change by Dr Lorenc Gordani Climate change represents an urgent and potentially irreversible threat to human societies, especially for the Mediterranean area. Thus, the development towards a low carbon economy is key for the achievement of global mitigation objectives and for allowing an adaptation response of future generation at a reasonable environmental, economic and social costs. With the signature of the Paris Agreement by the Government (New York, 22 April 2016), Albania has entered in the new era of the climate international policy process, where all parties collectively aim to hold the increase of global temperature to 2°C above the pre industrial level. Now the country is working for its National Mitigation Strategy and Action Plan (NMS&AP), in order…
Read More